MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dieta obfitująca w cukier zwiększa ryzyko wystąpienia kilku...
fot. stockking/freepik

To najgorsze produkty dla twojego układu odpornościowego. Nie jedz ich, jeśli nie chcesz chorować

Słodycze i słodkie napoje

Dieta obfitująca w cukier zwiększa ryzyko wystąpienia kilku chorób przewlekłych (m.in. choroby wieńcowej serca i cukrzycy typu 2), a także ograniczać zdolność układu odpornościowego do zwalczania chorób. Co więcej, wykazano, że wysoki poziom cukru we krwi może zaburzać funkcjonowanie bariery jelitowej i zaburzać równowagę bakterii jelitowych, co może zmieniać odpowiedź immunologiczną i zwiększać podatność organizmu na infekcje.

Ograniczenie spożycia żywności i napojów o wysokiej zawartości dodanego cukru (ciast, lodów, słodyczy i słodkich napojów) może poprawić ogólny stan zdrowia i korzystnie wpłynąć na układ odpornościowy.

Zobacz również

Do Europy dotarł nowy rodzaj groźnych kleszczy. Pojawiły się już w Polsce!

NOWE
Do Europy dotarł nowy rodzaj groźnych kleszczy. Pojawiły się już w Polsce!

Remont ulicy Jędrzejowskiej we Włoszczowie. są utrudnienia w ruchu (ZDJĘCIA)

Remont ulicy Jędrzejowskiej we Włoszczowie. są utrudnienia w ruchu (ZDJĘCIA)

Polecamy

Bardzo ciężka biologia. Maturzyści dzielą się wrażeniami o maturze rozszerzonej

Bardzo ciężka biologia. Maturzyści dzielą się wrażeniami o maturze rozszerzonej

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie