MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie...
fot. Photo Mix/pixabay.com

Te dodatki zepsują żurek. Przez nie możesz się rozchorować. Unikaj ich, a zupa będzie zdrowsza. Sprawdź, jak nie zepsuć żurku na Wielkanoc

Kiełbasa

Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie żurku. Jednak trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że jest to produkt przetworzony zawierający spore ilości konserwantów i wzmacniaczy smaku. Poza tym kiełbasa robiona jest z czerwonego mięsa, które Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała za czynnik rakotwórczy. Zawiera też duże ilości soli, której nie powinny w nadmiarze stosować osoby chorujące na nadciśnienie.

Należy więc spożywać jej jak najmniej. Wybierając natomiast kiełbasę do żurku lepiej przeczytać jej skład, powinien on być jak najkrótszy i nie zawierać substancji chemicznych takich jak glutaminian monosodowy czy azotyn sodu. Warto również kupować produkty od sprawdzonych, lokalnych producentów.

Zobacz również

JKS Jarosław wyszarpał trzy punkty Sokołowi Kolbuszowa Dolna

JKS Jarosław wyszarpał trzy punkty Sokołowi Kolbuszowa Dolna

Euforia we Włoszech po decyzji Djokovicia. Jest reakcja Sinnera!

Euforia we Włoszech po decyzji Djokovicia. Jest reakcja Sinnera!

Polecamy

Policyjny siłacz z posterunku w Krokowej z medalami. Wojciech Dargacz wycisnął 190 kg

Policyjny siłacz z posterunku w Krokowej z medalami. Wojciech Dargacz wycisnął 190 kg

Mięso wycofywane ze sklepów. Wędlina została zanieczyszczona groźnymi bakteriami

Mięso wycofywane ze sklepów. Wędlina została zanieczyszczona groźnymi bakteriami

Najbardziej pechowe dni czerwca 2024. Lepiej wtedy nie wychodzić z domu

HIT DNIA
Najbardziej pechowe dni czerwca 2024. Lepiej wtedy nie wychodzić z domu