MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Posiadanie jednej deski do wszystkiego to najszybsza droga...
fot. 123 RF

Najgorsze błędy podczas przyrządzania mięsa. Niektóre z nich mogą mieć wpływ na twoje zdrowie!

Jedna deska do krojenia mięsa, warzyw, wędliny i pieczywa

Posiadanie jednej deski do wszystkiego to najszybsza droga do zatrucia pokarmowego. Bakterie, które znajdują się na mięsie, w łatwy sposób przeniosą się na inne produkty, które będziemy kroić na tej desce. A to już niewielki krok do zakażenia się salmonellą, listerią i innymi groźnymi drobnoustrojami! Bardzo trudno jest wyczyścić deskę i pozbyć się z niej bakterii. Szczeliny, które się w niej pojawiają podczas krojenia, to ciężko dostępne miejsce do wyczyszczenia, w których znajduje się realne zagrożenie dla naszego zdrowia. Najlepiej mieć oddzielną deskę do krojenia mięsa.

Zobacz również

Trzecia liga. Piłkarze Lechii Tomaszów trafili szóstkę w Białobrzegach

Trzecia liga. Piłkarze Lechii Tomaszów trafili szóstkę w Białobrzegach

W Ciechocinku zbierali na leczenie poparzonej pani Ani. Wystąpił Jacek Szyłkowski

W Ciechocinku zbierali na leczenie poparzonej pani Ani. Wystąpił Jacek Szyłkowski

Polecamy

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi