MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łazanki Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Łazanki Agnieszki Delkowskiej

Składniki
1 główka kapusty białej, poszatkowanej
1 szklanka pokrojonego w kostkę boczku wędzonego
około 30 dag wędliny (szynka, kiełbasa)
1 duża, drobno pokrojona cebula
1 łyżeczka kminku
sól, pieprz
2 szklanki bulionu lub wody
ugotowany makaron typu łazanki 
olej, masło

Wykonanie
Kapustę przesmażyć na łyżce oleju i dwóch łyżkach masła. Zalać bulionem i dusić do miękkości.
Boczek wytopić, dodać cebulę i wędlinę i zarumienić.
Zrumieniony boczek i wędliny dodać do kapusty. Wymieszać i dusić razem około 10 minut
Kapustę połączyć z ugotowanym makaronem, doprawić solą, pieprzem i kminkiem.

Zobacz również

Pożar dachu lokomotywowni w Poznaniu. Ewakuowano 61 osób

Pożar dachu lokomotywowni w Poznaniu. Ewakuowano 61 osób

Nożownik z Ruczaju usłyszał zarzuty. Nie przyznaje się do winy

Nożownik z Ruczaju usłyszał zarzuty. Nie przyznaje się do winy

Polecamy

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Latem rośnie liczba zatruć pokarmowych. Uważaj na to co jesz i pijesz

Latem rośnie liczba zatruć pokarmowych. Uważaj na to co jesz i pijesz