MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów...
fot. Conscious Design/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Smaki odporności

Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów wspomagających odporność, których nie brakuje zwłaszcza wśród przypraw. Na topie wciąż są kurkuma, imbir, papryczki chili i inne ostre dodatki, m.in. musztarda. Wzmacnianie układu immunologicznego to także owoce bogate w witaminę C, czyli głównie jagodowe i cytrusowe, a ponadto napoje fermentowane i wzbogacane probiotycznymi bakteriami. Wciąż w modzie są ponadto owocowe proszki dodawane m.in. do deserów i napojów, a ponadto roślinne wyciągi z ziół, w tym przeciwzapalny kannabidiol (CBD).

Zobacz również

W Jarosławiu padł rekord Polski w układaniu kostki Rubika 3x3x3 jedną ręką [ZDJĘCIA]

W Jarosławiu padł rekord Polski w układaniu kostki Rubika 3x3x3 jedną ręką [ZDJĘCIA]

„Płatni zdrajcy, pachołki Rosji”. Polacy źle oceniają słowa Tuska o PiS

„Płatni zdrajcy, pachołki Rosji”. Polacy źle oceniają słowa Tuska o PiS

Polecamy

Policjanci apelują do kierowców i motocyklistów, aby ci uważali na siebie

Policjanci apelują do kierowców i motocyklistów, aby ci uważali na siebie

Co łączy nowy kryminał Cyryla Sone z książką "Weiser Dawidek" Pawła Huellego?

ROZMOWA
Co łączy nowy kryminał Cyryla Sone z książką "Weiser Dawidek" Pawła Huellego?

Gdy leje się z nosa, winna może być alergia. Tak odróżnisz, jaki to katar

Gdy leje się z nosa, winna może być alergia. Tak odróżnisz, jaki to katar